Érkezik a tavasz: 20-25 fok sem kizárt, zivatarokkal!

Végre megérkezik az igazi tavasz!

Összefoglalva: Hosszú távon végre tavaszias idő látszik teret hódítani. A meleg levegő egyre inkább érkezik Európa déli részére, Görögországban nem lesz ritka a 30 fok! Hazánkban is megérkezhet a melegebb idő, ám várhatóan csapadékosabb idővel karöltve.

Részletesen: keddig marad a reggeli fagypont közeli hőmérséklet, délután pedig a 13-19 fok közötti maximum. Majd keddtől gyors melegedés zajlódik le, ennek köszönhetően szerdán már 20 fok közeli, csütörtökön illetve pénteken délen és keleten akár 25 fokot elérő maximum várható. Ám az ország északi, északkeleti részén 15-20 foknál melegebbre nem kell készülni. Ez után egy gyenge hidegfront érkezhet, de ezután is 15-20 fok közötti maximumra van kilátás, gyakori záporokkal, zivatarokkal. Tehát, keddtől melegebb, ám csapadékosabb időszak veheti kezdetét, az átlag körüli maximumokat eredményezve.

forrás: wxcharts

Vasárnap: egy gyenge hidegfront miatt felhős lesz az ég, északon kevés csapadék is várható, 13 és 19 fok közötti maximumra van kilátás.
Hétfőn a hidegfront mögött reggel igazán fagyos időre kell számítani, délután 12 és 16 fok közötti maximum lehet, napsütéses időre kell készülni.
Kedden is a hétfőihez hasonló időre kell számítani. 14 és 18 fok közötti maximumok és napsütés mellett.
Szerdán csapadékos, ám melegebb idő lehet: záporokra, zivatarokra kell készülni, a reggeli fagyok megszűnnek. Délután 15 és 22 fok között várható a hőmérséklet.
Csütörtökön is marad a záporos, zivataros idő. A maximum 18 és 25 fok között várható, majd egy hidegfront miatt lehetnek kiterjedtebb zivatarok.

Borítókép: Wxcharts