Holnap: 20-21 fokos tavasz, zivatarokkal!

Holnap: 20-21 fokos tavasz, zivatarokkal!

A hét utolsó napján igazi tavaszi időnk lesz. Spanyolországtól keletre örvénylő ciklon átmenetileg meleg levegőt szállít fölénk, ám észak felől a hideg határán leszünk, ezért némi kettősség alakul ki hazánkban. Nagyjából a Mátra-Debrecen vonalig jut el a meleg, attól északra hűvösebb idő lesz. A délnyugati területekre nedvesebb levegő érkezik, illetve a hideg határán északon és északkeleten is labilisabb lesz a légkör. Ennek köszönhetően ezeken a részeken záporok és zivatarok is kialakulhatnak, illetve a Tisza mentén is lehet elszórtan zápor, esetleg zivatar. Ezeket leginkább intenzív csapadék, viharos szél és főleg északon, északkeleten jégeső kísérheti.
Az ország döntő részén viszont igazi tavaszi idő lehet. Gomoly- és fátyolfelhők zavarhatják a napsütést és késő délutánig a légmozgás is mérsékelt lesz, csupán estétől erősödik meg északi irányból és hoz hideg levegőt.
A reggeli -2, 5 fok után délen már 20-21 fokot is mérhetünk, míg északon csupán 10-13, a napos időszakokban esetleg 15 fok lehet.

Holnap tavasz zivatar
Tarkó Péter, Metkép