Pénteken újabb hidegfront érkezik, zivatarokkal!

Pénteken ismét hidegfront érkezik, zivatarokkal!

Holnap kicsit megnyugszik időjárásunk, majd pénteken hidegfront érkezik, nyomában zivatarok, nagy mennyiségű csapadék, és apró szemű jégeső jön! A hegyvidéki területeken a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadék villámárvizeket okozhat!

A front mögött ugyan hideg levegő tódul be a Kárpát-medence területére, de már szombaton ismét melegedés kezdődik, így csak rövid hidegöblítés lesz, a hét utolsó napján, illetve a jövő hét elején ismét kora nyárias időre számíthatunk!
Pénteken már reggel is sokfelé lesz zápor, zivatar az országban, érdemes esős napra készülni. Szerencsére a szerdai naptól eltérően csak intenzívebb gócok közelében várható viharos szél. Estére mindenhol eláll az eső, és kiderül az ég.

Pénteken újabb hidegfront érkezik, zivatarokkal!

A hidegfront felhőzete már péntek napközben is sokfelé okoz majd csapadékot, a legtöbb esőre a Dunántúlon számíthatunk!

Akkumulált csapadéktérkép, melybe a szerdai front által okozott csapadék is benne van! Nagyjából 15-20mm várható a pénteki hidegfront következtében.

Az ECMWF modell előrejelzése szombat éjjelre, 850hPa-os (1500 méteres) magasságon várható hőmérsékleti értékekről. Nagy-Britanniától nyugatra látható egy ciklon, amely meleg levegőt fog szállítani szombattól térségünkbe:

Az előző térképpel megegyező térkép, ezúttal hazánkra vetítve. A magasban fagyos levegő érkezik fölénk, így északon légköri fagy várható, de az Alföld fagyzugos területein is lehet talajmenti fagy!

Térképek: Wxcharts.com
Borítóképünk illusztráció!
Forrás: snappygoat.com

Ez is érdekelhet!  Napos, gomolyfelhős idő, elvétve egy-egy záporesővel