Rengeteg csapadék, majd zivatarok, akár heves zivatarok!

Nagy mennyiségű csapadék várható, majd zivatarok, heves zivatarok érkeznek!

A hétvégén, és a jövő hét elején ismét megnyílnak az égi csapok, és újabb esőzés érkezik az ország jelentős részén.
Holnap egy mediterrán ciklon okoz jelentős mennyiségű csapadékot, elsősorban az ország északi felében, míg a déli határszélen minimális mennyiségű eső eshet. A csapadéktömbben beágyazott záporok várhatóak, amiből lokálisan nagyobb mennyiségű, intenzívebb eső várható, egy-egy helyen így 20mm körüli értékeket is mérhetünk vasárnap estig. Az Alföld északi részén kialakulhat beágyazott zivatar, azonban a villámláson kívül nem várható veszélyes időjárási jelenség.
A tartósan felhős, esős tájakon a reggeli 10 fokról csupán 13-15 fokig melegszik a levegő hőmérséklete, a leghidegebb északon, északkeleten várható, míg a kevésbé felhős déli határ mentén 22-25 fokig emelkedhetnek a maximum értékek.

Rengeteg csapadék, majd heves zivatarok!
Térkép: MetKép / Tarkó Péter

Hétfőn még többfelé lehetnek záporok, de a szakodozó felhőzet a nappali felmelegedésre is pozitívan hat, így a reggeli 8-10 fokról napközben 18, 25 fokig melegszik a levegő, és csupán északnyugaton maradnak a hőmérők higanyszálai 20 fok alatt.

Hétfőn késő este újabb csapadékmező érkezik. Kedden a reggeli minimumok 10-12 fok körül alakulnak, majd napközben erős kontraszttal 20-30 fok várható, a délkeleti határszélen lesz a legmelegebb, míg északnyugaton a leghűvösebb.
Napközben többször erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és záporok, zivatarok alakulnak ki, amelyek között heves zivatar is előfordulhat!
A zivatarokat erős légmozgás, és jégeső kísérheti!

Borítókép: Sütő Máté

Ez is érdekelhet!  Pénteken is folytatódik a hűvös, változékony idő