Hétvégén hőség!

Hétvégén már az átlagosnál melegebb idő, és igazi hőség várható!

Idén meglehetősen hűvös volt a tavasz, azonban júniusban megérkezik a nyári idő, és a hőség! Ahogyan arról már többször is írtunk, Európa makroszinoptikus elrendeződése változóban van, aminek hosszútávú hatásai lesznek.
Az eddigi ciklonos, frontos időszaknak egyelőre vége, amit egy Észak-Európa felett örvénylő, nagy kiterjedésű, markáns anticiklonnak köszönhetünk. Ez a légköri képződmény felelős ugyan a múlt hét hűvös időjárásáért, azonban ahogy kelet felé mozog, elzárja a hideg levegő utánpótlását, míg délről, délkeletről jelentős mennyiségű szubtrópusi meleg indul meg felénk.
Szombaton, és vasárnap az északi, északkeleti területeket leszámítva mindenhol 26-30 fok várható, délen, délnyugaton kevéssel 30 fok feletti értékek is lehetnek!
Vigyázzunk bőrünk egészségére, erős UV sugárzás lesz, könnyen leéghetünk!

Csapadékra csak elvétve kell számítani a jövő hét elejéig, tehát napsütéses, nyárias idő várható!

Érkezik a hőség a hétvégén, igazi nyárias időjárás!

A jövő héten is marad a kellemes meleg, azonban nő a csapadékhajlam, ismét záporok, zivatarok várhatóak délutánonként, helyenként jelentős, akár 20mm feletti csapadékkal!

Az alábbi térkép a ma éjféltől jövő hét szerda éjjel 2 óráig várható csapadékösszeget mutatja, azonban ennek igen jelentős része vasárnap késő estétől, az időszak végéig fog lehullani. Bár még nagy a bizonytalanság, ez előrevetíti egy záporosabb, zivatarosabb időszak kezdetét.