Heves zivatarokat is hozhat a hétvége: felhőszakadás, jégeső is lehet!

Heves zivatarokat is hozhat a hétvége: felhőszakadás, jégeső is lehet!

A hétvége időjárása nyárias lesz minden tekintetben. A hőmérsékletek végre normális értékeket vesznek fel, a fűtést lekapcsolhatjuk és a nyárra jellemző zivatarok is vendégeink lesznek.

Az átlagnál valamivel már melegebb idő lehet a hétvégén.
Wxcharts

Szombaton a reggel is már enyhébb lesz, 10-15 fok valószínű, legfeljebb a Kiskunságban és északon hűlhet 10 fok alá a levegő. Reggel gyengén felhős idő lesz, néhol párafoltok megjelenhetnek.

Napközben fátyol és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést  és az ország jelentős részén nem lesz csapadék. Nyugaton, északnyugaton, valamint északkeleten és esetleg északon azonban labilizálódik a légkör és zápor, zivatar is kialakulhat. Főleg nyugaton és az északkeleti határ mentén egy-egy heves zivatar sem zárható ki nagyobb méretű jéggel, felhőszakadással és viharos széllel. A maximumok 25 és 28 fok között lesznek. 

Vasárnap hajnalban többfelé előfordulhat gyenge eső, zápor. Enyhe lesz a reggel, 11-14 fok valószínű.

Napközben többfelé lehet zápor, zivatar. Főleg az ország délnyugati felén heves zivatar is kialakulhat nagyobb méretű jég és viharos erejű szél kíséretében. A maximumok 25 és 30 fok között várhatóak, de egyes tartósan felhős tájakon (főként északkelet) ennél néhány fokkal hűvösebb is lehet!

Heves zivatar hétvége felhőszakadás jégeső

A mai időjárásról részletesen itt olvashat!