Hőség: fokozatos melegedés, a hét közepén 30-32 fok is lehet! 🥵

Hőség: fokozatos melegedés, a hét közepén 30-32 fok is lehet!

A következő napokban tovább melegszik az idő, a jövő hét közepén 30-32 fok is lehet!

Hétfőn: Napos, gomolyfelhős égboltra számíthatunk, csapadékra a Dunántúlon van esély, kisebb záporok formájában. A maximumok 24-29 fok között alakulnak.

Kedden: Folytatódik a napos idő, a Dunántúlon több gomolyfelhővel az égen, és itt kialakulhat frissítő zápor is. A legmelegebb órákban 25-30 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk.

Szerdán: Szinte ugyanolyan idő várható, mint kedden, de kissé már növekszik a csapadékhajlam. Zápor, kis eséllyel zivatar az északi, északnyugati tájakon alakulhat ki. A csúcshőmérsékletek 26-32 fok között tetőznek, tehát ismét mérhetünk majd hőség napot.

Hőség! 🥵 met.hu

Csütörtökön: A több órás napsütés mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő képződés, és több helyen fordulhat elő zápor, zivatar, helyenként egy-egy hevesebb góc is lehetséges. A Tmax 22-29 fok között alakul.

Összegezve: Csütörtökig melegebb, szárazabb levegő alakítja hazánk időjárását, de csütörtökön már több helyen eshet. A fent említett napokon nagyon erős lesz az UV-b sugárzás, ezért érdemes 11:00-15:00 óráig árnyékosabb helyeken lenni.

Borítókép forrása: met.hu