Jövő héten hőhullám érkezhet: akár 32-35 fok!

Jövő héten hőhullám érkezhet: akár 32-35 fok!

Bár még a melegedés mértéke bizonytalan, a jövő héten erőteljes melegedés veheti kezdetét, így a hét végén már 32-35 fokos hőség sem kizárt.

Hosszútávú hőmérsékleti előrejelzés:

Köszönjük, ha a piros “YouTube” ikonra kattintva feliratkozásoddal segíted munkánk! 👇❤

A hét további részében marad a meleg, 28-32 fok közötti nyárias idő, elszórtan záporokkal, zivatarokkal, amit a hétvégén egy hidegfront zár le. Nyomában szombat este és vasárnap hajnalban záporok, zivatarok kialakulása valószínű, melyeket jégeső, felhőszakadás és viharos szél kísérhet.

A front mögött néhány fokkal mérséklődik a meleg és vasárnap, valamint hétfőn is erős lesz az északias légmozgás. Főleg keleten kialakulhat zápor, egy-egy zivatar. Kellemes idő lesz, reggel 12-15, délután 22-28 fokos hőmérsékletek.

Keddtől ismét erőteljes melegedés veszi kezdetét. Szinte minden nap kialakulhat zápor, zivatar elszórt jelleggel.
Kedden reggel 14-18 fok valószínű, napközben 25-30 fok várható, nyugaton a melegebb.


Szerdán reggel 14-20 fok lesz, napközben viszont a több felhőnek, záporoknak és zivataroknak köszönhetően csupán délen lehet 30 fok, máshol 24-27 fok valószínű.


Csütörtökön reggel 15-21 fok valószínű, napközben már 28-33 fokot mérhetünk, délen a melegebb értékeket.


Pénteken reggel 16-23 fok valószínű, napközben országszerte 30 fok felett lehetnek a maximumok, délen 32-33 fokot is mérhetünk.


Szombaton már reggel is meleg lesz, 20-23 fok, napközben pedig országos hőségre van kilátás, akár 33-35 fok is lehet délen.

Érdekesség:

A folytatás meglehetősen bizonytalan, hiszen egy ciklon előoldalán rendkívül meleg levegő áramolhat fölénk, akár 36-38 fokot is mérhetünk a friss modellképek alapján, ám fontos megjegyezni, hogy a ciklon pályájának módosulása több fokos eltérést is okozhat a mostani előrejelzésekhez képest. Ez a lenti fáklya-diagramon látszik is, amin elég jelentős a hőmérsékleti szórás.

Ez is érdekelhet!  Fagyos lehet az éjjel!
Jövő hét hőhullám 35 fok
A GFS modell 35-38 fokos hőséget vár, ám ez még bizonytalan, valószínűleg enyhébb lesz!
A fáklya szórása jól mutatja, hogy mennyire is bizonytalan a rendkívüli hőség, ugyanakkor az átlagnál már jóval melegebb időt jelez.
https://www.wetterzentrale.de/de/show_diagrams.php?model=gfs&lid=ENS&var=201&bw=1&geoid=55514

Hőtérkép: wxcharts