Holnap: 38 fok, akár heves viharok jéggel!

Holnap: 38 fok, akár heves viharok jéggel!

A holnapi időjárás szervezetünket megpróbáló lesz, hiszen rendkívüli hőségben lehet részünk. A kora reggeli óráktól gyorsan melegszik majd a levegő és a délutáni órákban országszerte 33-37 fok valószínű, de a Kiskunságban és az ország déli felén 38 fokot is elérhetjük.
Délutántól főleg az ország északnyugati, északi negyedén, illetve a Békéscsaba-Budapest vonaltól északkeletre a nedvesebb levegő hatására elszórtan záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Főként Sopron térségében és északkeleten egy-egy heves zivatar sem kizárt felhőszakadással, jégesővel és viharos  akár 90km/h-t meghaladó szélviharral. A legtöbb zivatart azonban ennél gyengébb kísérőjelenségek jellemezhetnek. Intenzív csapadék (10-30mm), viharos szél (60-90km/h) és kis méretű jég lehet. A Békéscsaba-Budapest vonaltól északkeletre már a csapadék zöme este, éjszaka eshet és sajnos csak kis területet érint valószínűleg, így a perzselő forróság és az aszály enyhítése csak kevés helyen valósul meg.

Holnap időjárás heves vihar jég
https://www.wxcharts.com/?panel=default&model=gfs,gfs,gfs,gfs&region=slovakia&chart=overview,accprecip,wind10mkph,snowdepth&run=06&step=039&plottype=10&lat=51.500&lon=-0.250&skewtstep=0

A jövő hét extrém forróságok hozhat, délkeleten akár a 40 fokot is meghaladhatja a maximum! Részletek itt.