Forróság (közel 40 fok), majd lehűlés: viharos szél, zivatarok!

Mozgalmas hét elé nézünk! Forróság

Melegedés, forróság:

Ismét egy hőhullám érkezik! A holnapi naptól kezdve egyre melegebb idő várható egészen szerdáig, ekkor tetőzhet a hőség. Hétfőn 29 és 35 fok között, kedden 31 és 37 fok között, szerdán pedig 31 és 38 fok között alakulhat a maximum

Hétfői maximum
Szerdai maximum

Szerdáig csapadékra nem igazán kell számítani, csupán az Északi- középhegység térségében lehet zápor, esetleg zivatar. Sok napsütésre viszont számítani kell, csupán csak a gomolyfelhők zavarhatják a napos időt.

Csütörtökön hidegfront érkezik!

Csütörtökön egy hidegfront érkezhet, melynek köszönhetően szépen visszaesik a hőmérséklet. A hidegfronttal együtt nedvesebb levegő áramlik hazánkba. Jelen állás szerint főleg délkeleten, keleten és északkeleten várható ismétlődő zápor, zivatar csütörtökön és pénteken. De az ország más részén sem kizárt, jelenleg azonban kevesebb az esélye. A zivatarokat az előbb említett területeken felhőszakadás, károkozó szél és jég kísérheti. A hidegfront viharos széllel fog érkezni! A front elvonulta után 30 fok alá esik a maximum hőmérséklet országszerte, éjszaka pedig 15 fok alatti minimumok sem kizártak.

Forrás: wetterzentrale, jól látszik hogy mozgolódik a csapadékgörbe, ám a tagok nagy szórást mutatnak.

Elkéne a csapadék!

Az elmúlt nagyjából 1 hónapban jelentős csapadék kevés helyen esett, a hónap első felében a középső országrészben, pénteki frontból pedig csupán délen, szombaton pedig Eger- Békéscsaba vonalán. Ám ezeken a területeken még így is elmarad a Júniusi átlagtól, így jelenleg komoly gondokat okoz az aszály.

Borítókép: MetKép a Természet csodái