Folytatás: 38-41 fokos hőség, károkozó viharokkal!

Folytatás: 38-41 fokos hőség, károkozó viharokkal!

A következő napokban befűtenek ismét az égiek, ugyanis újabb néhány napos hőhullám érkezik, akár az eddigieknél melegebb értékekkel!

Hétfőn kevesebb helyen valószínű zivatar, inkább csak elszórtan lehet rájuk számítani az északi részeken és esetleg a Tiszántúlon. Máshol csak kicsi az esélye csapadeknak. Reggel 19-25 fok közötti minimumok lesznek, napközben 32-36 fok valószínű.

Kedden perzselő forróságra kell készülni, országszerte sok napsütéssel. Elszórtan délután kialakulhat hőzivatar, főleg a középső és délnyugati részeken. Ezeket kis méretű jég és erős szél kísérheti. A minimumok 21-26 fok között lesznek, a maximumok jelenleg úgy néz ki sokfelé 36-39 fok körül lesznek, délen 40-41 fok sem kizárt.

Szerdán már egy hidegfront teszi látogatását, melynek köszönhetően a Dunántúlon már “csak” 27-32 fok lesz, míg keletebbre 36-39 fok várható, de Szeged térségében 40-41 fok sem zárható ki. A zivatarok délután kelet felé vonulnak és jó esély van ismét heves károkozó viharokra, melyeket akár szignifikáns méretű jég (>5cm) és szélvihar (>100km/h) kísérhet.

Csütörtöktől kezdve változékony időnk lesz egy ciklonnak köszönhetően, így mindennap kialakulhatnak zivatarok, heves zivatarok és szupercellák is, melyeket nagy méretű jég, viharos szél és felhőszakadás is kísérhet. Emellett a hőmérsékletek is némileg alacsonyabban alakulnak majd, 28-34 fok között.

Folytatás hőség vihar kár

Vasárnap a zivatarokat akár 70-80mm eső is kísérheti!