Rengeteg csapadék, özönvíz, zivatarok a következő órákban!

Rengeteg csapadék érkezik a zivatarokkal, valóságos özönvizet zúdítva több térségre is!

A következő órákban egyre többfelé alakulnak ki záporok, zivatarok, melyekből kezdetben még csak lokális csapadék várható, de a délután folyamán, az egyre vastagodó felhőzetből igen nagy mennyiségű eső hullik ki.

A két “nagy” előrejelző modell összesített csapadék előrejelzése szombat kora délutánig:

Rengeteg csapadék, özönvíz a következő órákban!
Késő este szupercellák, heves zivatarok is fokozhatják a csapadékmennyiséget!



Egy Közép-Európa felett tanyát vert hidegcsepp okozza a mai és a következő napok szeszélyes, csapadékos időjárását. Míg a déli, középső és keleti tájakon zivatarosabb idő várható, délnyugaton a kezdeti zivatarozás után csendesebb formában, azonban igen jelentős mennyiségben várható csapadék.
Országos szinten is mérséklődik az aszály, legkevesebb csapadék északkeleten, illetve északnyugaton várható.

Heves gócok várhatóak a csapadéktömbön belül!

A késő este, dél felől érkező zivatarrendszerben heves zivatarok, akár szupercellák is lehetnek, elsősorban a Tisza vonalában, illetve attól keletre. A heves zivatarokat felhőszakadás, apró szemű jégeső, illetve erős, viharos szél kísérheti.
Az éjszaka második felében a fokozatosan észak felé haladó cellák lassan veszítenek erejükből, reggelre már inkább csak záporok lehetnek.

A fő veszélyforrás a nagy mennyiségű csapadék, egyes területeken a következő 24 órában akár 40-60mm csapadék is hullhat, így megnő a villámárvíz veszélye!

Térképek forrása: Wxcharts.com
Borítókép: MetKép / Sütő Máté

Ez is érdekelhet!  Napközben is lehet már csapadék, majd ciklon érkezik