Újabb hőhullám érkezik: 36-38 fokos hőség!

Újabb hőhullám érkezik: 36-38 fokos hőség!

Bár még éppen csak fellélegeztünk, már a láthatáron az újabb hőség. A hétvégi viharokat okozó hidegcsepp után egy hidegfront söpörte ki a meleget hazánkból és néhány napra kellemesebb levegőt szállít fölénk az északnyugati áramlás. Ám ez gyorsan megváltozik, hiszen csütörtöktől egy az angolokat elérő ciklon előoldalán újabb meleg indul meg. Ennek köszönhetően a hét közepén várhatóan 30 fok alatti maximumok helyére fokozatosan visszatér a meleg. Pénteken már többfelé emelkedhet 30 fokig, néhol fölé a levegő hőmérséklete, míg szombaton országszerte 30-33 fok lesz. Elszórtan kialakulhat zivatar.
Vasárnap egy érintő hidegfront miatt főként északon több lesz a felhő és zivatar is lehet, máshol napos, változóan felhős idő valószínű. Eszakon 27-30, délebbre 31-34 fok valószínű.
Hétfőn és kedden változékony idő lesz, északon többfelé, máshol elszórtan zivatarral. A legmelegebb órákban hétfőn országszerte 30 fok fölött alakulhatnak a maximumok, 32-38 fok lesz, kedden északon és nyugaton némileg hűvösebb idő lesz, 27-30 fok, de keleten és délen továbbra is hőség valószínű, akár 34-37 fok.

Hőhullám hőség
A hétfői várható maximumok

A mai időjárásról részletesen itt olvashatnak!