Folytatás: közel 40 fok, majd hidegfront heves viharokkal!

Folytatás: közel 40 fok, majd hidegfront heves viharokkal!

A hétköznapok már az idei nyártól megszokottan zajlanak. Az ország jelentős hányadát nem éri majd számottevő csapadék, csupán északon és nyugaton lehet elszórtan zivatarokra készülni.

Kedden országszerte kánikula lesz. Az északi és északnyugati területeken lesz alacsonyabb a maximum, de így is 30-35 fok valószínű, míg délen elérheti a csúcs a 37-38 fokot is. Délután főként északon, északnyugaton fordulhat elő zápor, zivatar. A délnyugati szél élénk, olykor erős lesz.

Szerdán a hajnal is enyhe lesz, jellemzően 20-25 fok körüli minimumok valószínűek, majd napközben gyorsan melegszik a levegő. A délutáni órákban délen 36-39 fok lesz, esetleg 40 fok, míg északabbra 32-34 fok valószínű. Elszórtan továbbra is északnyugaton és északon, valamint késő este a Tiszántúlon lehet egy-egy zivatar.

Csütörtökön a szerdaihoz hasonló időnk lesz, ám legfeljebb egy-egy helyen alakulhat ki északon zápor, zivatar. A reggeli enyhe lesz, 20-25 fokos és napközben 33-38 fok körül mérhetjük a maximumokat.

Pénteken már egy hullámzó frontrendszer is némileg hatással lesz időjárásunkra. Jelen állás szerint a Nagykanizsa-Miskolc vonaltól északra enyhül a forróság, “csupán” 30-32 fok lesz, míg ettől délre 34-39 fokot mérhetünk. A vonaltól északra már kialakulhatnak zivatarok, akár heves viharok is, melyeket kifejezetten nagy méretű jég és szélvihar is kísérhet.

Szombaton és vasárnap is térségünkben lesz a hullámzó hidegfront, így egyre nagyobb területen lehetnek zivatarok. Eleinte főként északon és a Dunántúlon, majd vasárnap már országszerte. A maximumok délen továbbra is elérhetik a 36-37 fokot, míg nyugaton már csak 27-32 fok lesz. Heves zivatarok is lehetnek mind a két napon, akár károkozó jéggel és felhőszakadással.

Hétfőtől néhány napra enyhül a forróság, 25-30 fok közé hűl a levegő, ám az augusztus elsőfele újabb hőhullámmal kecsegtet.

Hidegfront vihar előrejelzés

borító: wxcharts