Hullámzó hidegfront: 5-12 fokos lehűlés, heves zivatarok!

Hullámzó hidegfront: 5-12 fokos lehűlés, heves zivatarok!

A következő napokban tovább fokozódik a forróság, egészen hétfőig, majd hullámzó hidegfront érkezik, jelentős lehűléssel, heves zivatarokkal!

Szombaton általában napos, gomolyfelhős égboltra tekinthetünk fel. A délutáni órákban északon egy-egy zápor, zivatargóc is kialakulhat. A csúcshőmérsékletek 28 és 35 fok között alakulnak.

Vasárnap változóan felhős időre készülhetünk, elszórtan záporok, zivatarok kialakulására számíthatunk, főként a Szombathely-Nyíregyháza vonaltól északra. A legmelegebb órákban 29 és 36 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk.

Hétfőn már egyre több helyen számíthatunk konvektív csapadékgócok megjelenésére, melyek között egy-egy hevesebb sem kizárt, legnagyobb eséllyel az északi megyékben várhatóak megjelenésük. A maximumok 30 és 37 fok között tetőznek. A késő délutáni óráktól egy hullámzó hidegfront éri el az északnyugati, északi megyéket, melynek hatására az északnyugati szél nagy területen megerősödik.

Kedden a hullámzó hidegfront fokozatosan halad kelet, délkelet felé, a forróság fokozatosan megszűnik, legtovább délkeleten mérhetünk 30 fok feletti értékeket. Intenzív lesz a gomolyfelhő képződés, többfelé várható zápor, zivatar, heves vihar is. Az erősebb gócokat felhőszakadás, jégeső, szélvihar kísérheti.

Hidegfront
Lehűlés
A Dunántúlon már a 25 fokot sem éri el a hőmérséklet, ezzel szemben a délkeleti részeken még javában marad a hőség. met.hu

Szerdán átvonul a front, országszerte megszűnik a forróság, hőség. Elszórtan még kialakulhat zápor. A legmagasabb nappali hőmérséklet mindössze 20 és 26 fok között alakul.

Hidegfront
Megszűnik a forróság. met.hu

Borítókép illusztráció, forrás: MTI