Hűvös reggel: akár 8 fok is lehet🥶!

Hűvös lesz a reggel, akár 8 fok is lehet!

Hideg lesz a reggel, az ország egyes részein 10 fok alatti hőmérsékleteket mérhetünk!
A tegnap késő este érkezett hidegfront mögött a nap folyamán tetemes mennyiségű hideg levegő áramlott hazánk fölé, így a nyugati országrészt leszámítva a csúcsértékek a kora hajnali, reggeli órákban születtek.

Hűvös lesz a reggel, hideget hoz a hajnal!
Térkép: MetKép/Tarkó Péter

Bár napközben erős volt a légmozgás, estére jelentősen veszített erejéből és éjjel a hideg levegő nyugalomba kerül, ami kedvező feltételeket biztosít az erőteljesebb lehűlésnek. Szerencslre éjjel nyugat felől felhősödés várható, ami mérsékeli majd a kisugárzást, de a keleti, északkeleti területeken 10 fok közelében lehet a hajnali minimum hőmérséklet, az Északi-középhegység északi, zárt völgyeiben (például Zabar) ennél is hidegebb lehet az éjjel!
Illetve érdemes kiemelni a Bükkben található töbröket, speciális mikroklímájuknak köszönhetően egy-egy erős hidegfront után akár nyáron is fagypont közeli hőmérsékletek alakulhatnak ki bennük.

Naggyobb tavaink ellenben pufferként viselkednek, mérsékelve a lehűlést közvetlen környezetükben, ezt láthatjuk a Balaton esetében is, ahol a térképen jelöltük is, hol lesz melegebb.

Hajnalban az északi, zárt völgyekben köd képződhet, de északkeleten máshol is kell párásságra számítani!

Ez is érdekelhet!  Fagyos lehet az éjjel!