Érkezik a markáns hidegfront: jelentős lehűlés, esős, borongós idő!

Érkezik a markáns hidegfront: jelentős lehűlés, esős, borongós idő!

Ma estétől egy lassan mozgó markáns hidegfront éri el hazánk északnyugati részeit, majd fokozatosan halad délkelet felé, várhatóan a délkeleti részeket a kedd hajnali, reggeli órákban hagyja el!

Hétfőn túlnyomóan felhős, borult időre számíthatunk, csupán a Tiszántúlon lehet több-kevesebb napsütés. Többfelé várható intenzív eső, zápor, néhol zivatar, de országos esőzés nem várható, lokálisan eshet 5-10mm-t meghaladó csapadékmennyiség (erre nagyobb esély az északnyugati határvidéken van). A front mentén az északnyugatira forduló szél több helyen megerősödik, viharossá fokozódik. A legmelegebb órákban 18 és 33 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk. A délkeleti megyékben lesz a legmelegebb, ide a front később ér.

Hidegfront
A várható hőmérsékletek hétfő délután az országban, nagy lesz a kontraszt. AROME

Kedden főként a Dunától keletre lévő területeken eshet még az eső, majd a délutáni órákban már csak elszórtan fordulhat elő zápor, zivatargóc. A csúcshőmérsékletek 20 és 26 fok között tetőznek, jelentősen felfrissül a levegő. Az erős északnyugati szél jelentősen ronthatja hőérzetünket!

Csütörtök este várhatóan egy újabb hidegfront hoz hűvös, barátságtalan időjárást.