Hidegfront hoz jelentős esőzést, zivatarokat!

Hidegfront hoz jelentős esőzést, zivatarokat!

A hideg éjszakát követően holnap eleinte főként az ország déli felén kellemes meleg lesz és több órás napsütés valószínű, míg nyugaton és északon már délelőtt is felhősebb lesz az égbolt. A hőmérsékleten is látszani fog, hiszen a naposabb részeken 24-26 fok lesz, míg északabbra 18-22 fok várható.
Délután eléri hazánkat a hidegfront, ami a Sopron-Debrecen vonaltól északra csak kisebb esőt, záporokat okoz, így néhány milliméter eső eshet estig.
Este délnyugat felől egy intenzív csapadéktömb érkezik, ami esetleg kis eséllyel villámlással is járhat. Ez a délnyugati és déli területeken 20-25mm- elérő mennyiségű esőt is okozhat, de a határ mentén lokálisan 30mm sem kizárt. Éjszaka halad kelet felé, majd napközben a légörvény már északkelet felé tereli a tömböt, miközben elszórtan zivatarok is kialakulhatnak, nagyobb számban az Északi-középhegységben és a Tiszántúl északkeleti részén. Ezeken a részeken a csapadék zöme ebből származhat majd, ami megnehezíti a pontos előrejelzést.

A térkép a csütörtök délutántól péntek estig tartó időszak csapadék mennyiségét és csapadék típusát jelzi. Délen főként eső lesz, míg pénteken zivatarok is kialakulhatnak a zivatar ikonnal jelölt területeken.

Hidegfront eső zivatar előrejelzés

Ez is érdekelhet!  Változékonyabb folytatás, ma már záporok, zivatarok is kialakulhatnak