Még pár nap hőség, 30-33 fok!

Még pár nap hőség, 30-33 fok!

Az idei év nem volt túl jó az időjárás tekintetében. Persze ez részint szubjektív, de az éghajlati normákat magasról … időjárást tudhattunk le az elmúlt néhány hónapban. Egy gyenge tél után rekord hideg és viszonylag száraz tavasz, majd minden idők legmelegebb és egyik legaszályosabb nyara következett. A nyár végi lehűlés sem hozott sok esőt, csak elrontotta az utolsó hetet a balatoni nyárból.
Jelenleg a nyárutót vagy már egyre inkább indián nyarat élvezhetjük vagy szenvedünk tőle, kinek mi. Az időjárási modelleket vizsgálva azonban azt kell mondanunk, hamarosan az indián nyár üzen nekünk: “uf, leléptem!”
A hétvégén hidegfront érkezik, ami már csütörtökön is változékony időt hoz, bár még meleg lesz, majd bizonytalan mértékű lehűlés jön, de mindenképp jelentős. (Azért azt hozzáteszem, már látszik jele későbbi visszamelegedésnek.)

Hőség időjárás előrejelzés
Pénteki zivatarok

Viszont a hét további napjaiban marad a meleg, jobbára száraz idő. Északon és nyugaton már zápor, zivatar is kialakulhat elvétve. Érdemes lehet megcsodálni őket, mert lassan csapadékot annyit látunk nyáron, mint havat télen.
A maximumok országszerte nyáriasak lesznek, 25 fok felett mérjük majd őket. Az Alföldön nagy területen mérhetünk 30-32 fokot, de egy-egy helyen ennél valamivel többet is.

Szerdai hőség

Térképek: wxcharts