Marad az óraátállítás idén is, hamarosan 1 órával korábban sötétedik!

Marad az óraátállítás idén is, hamarosan 1 órával korábban sötétedik!

Marad az óraátállítás idén is, hamarosan 1 órával korábban sötétedik! A téli időszámítás kezdete: 2021. október 31. vasárnap hajnalban 3:00 órakor 2:00 órára kell visszaállítani az analóg órákat.

Óraátállítás
Óraátállítás

Mikor jöhet a változás?

2019-ben az Európai Parlament megszavazta az óraátállítás uniós szintű eltörlését, a határozat szerint minden ország maga dönthetné el, hogy a téli vagy a nyári időszámítást szeretné-e véglegessé tenni. Mivel ez akár káoszba is fulladhat, a képviselők kérték az országok közötti egyeztetést. A döntés akkor 2021-es kezdésről szólt, ám azóta nem sokat hallani az ügyről, amiben nyilvánvalóan az is közrejátszott, hogy a kialakult vírushelyzet miatt nem ez most az unió legfőbb prioritása.

Később az Európai Parlament is belátta, hogy nem lenne okos ötlet a tagállamokra bízni a döntést, sokkal inkább egy egységes rendszer lehetne megoldás a problémára. Ám érdemben azóta sem igazán foglalkoztak vele, így valószínűleg még 2022-ben is számíthatunk arra, hogy egy órával előre-, illetve vissza kell majd állítani az órákat, írja a femina.hu

Az óraátállítás sokakat megviselhet, fejfájás, bágyadtság, levertség jelentkezhet, nő a szívinfarktus esélye és a balesetek száma is.

Jövő héten lehűlés érkezik!

Ez is érdekelhet!  Fagyos lehet az éjjel!