Folytatás: kemény mínuszok, havazás, viharos szél!

Folytatás: kemény mínuszok, havazás, viharos szél!

A következő 7-10 nap időjárását a változékonyság és a téliesség fogja leginkább jellemezni, hiszen az ország bármely pontján eshet hó és fagyokra is készülhetünk!

A vasárnap elvonuló mediterrán ciklon sok esőt és az ország egy részén havat is hoz. Részletek itt.

A ciklon mögött hétfőn hideg levegő önti el a Kárpát-medencét, melyet az ország nyugati felén, északon viharos, főként a Győr-Szeged vonalon erős szél kísérhet. A nap első felében délen eshet hó, havas eső és délnyugaton fehérbe borulhat a táj. Napközben északon, északkeleten lehet egy-egy hózápor.
A minimumok -3 és 4 fok között lesznek, északon és nyugaton a hidegebb, míg napközben 3-6 fok valószínű, délen a melegebb értékekkel.

Havazáa vihar szél időjárás előrejelzés

Kedden eleinte változóan felhős idő lesz, majd napközben megvastagszik a felhőzet és szórványosan kialakulhat kisebb hóesés. Késő délután, este egy csapadékrendszer érkezik, melyből országszerte eshet hó, az északi, északnyugati területeken, illetve keleten, északkeleten 1-5cm is hullhat. Az északnyugati szél a hétfői helyzethez hasonlóan alakul majd.
Reggel -10/-1 fok között mérhetünk, északon és délnyugaton lesz a hidegebb, délután -2/+4 fok várható, a csapadékos helyeken a hidegebb.

Szerdán hajnalban további csapadék valószínű, az ország északi felén és a Dunától keletre a legjobb eséllyel, mely javában hó lesz. Lepel-3cm kialakulhat. Reggel enyhülés érkezik és nappal már inkább zápor, gyenge eső valószínű, a hegyekben havas eső, hószállingózás, de jelentős csapadék délután nem valószínű.
Reggel -4, +3 fok valószínű, délután +4, +11 fok lesz, délnyugaton a legmelegebb.

Csütörtökön jelentős csapadék érkezik, ami az ország döntő részén eső lesz, de az Északi-középhegységben és a Kőszegi-hegységben havazás is lehet. Reggel -1, +5 fok lesz, napközben 5-10 fok lesz.

Pénteken még bizonytalan, hogy mennyi csapadékot hoz a hidegfront, de alapvetően délután országszerte van esély csapadékra, mely eleinte eső, majd inkább havas eső, hózáporok lesznek. Reggel -4, +5 fok valószínű, délután 2-5 fok lesz.

Ez is érdekelhet!  Változékonyabb folytatás, ma már záporok, zivatarok is kialakulhatnak

A folytatásban újabb front érkezhet és ismét egy erőteljes hidegleszakadás valószínű, mely országszerte havazást is hozhat és erős fagyokat!

Esély van országos jelentős havazásra is, de ez a ciklonok pályája miatt jelentős bizonytalansággal terhelt.

Térképek: wxcharts