Holnap akár 5-15cm hó eshet: mutatjuk nálad mennyi lesz!

Holnap akár 5-15cm hó eshet, mutatjuk nálad mennyi lesz!

Holnap eleinte nem lesz csapadék, még a nap is előbújhat, ám így is kimondottan hűvös idő lesz. Reggel országszerte fagyhat és nappal is csak 1-6 fok valószínű.
Délután észak, északnyugat felől egy csapadékrendszer érkezik, mely eleinte a Börzsönyben és a Pilisben, majd késő délután már sokfelé okozhat havat,  délen, délnyugaton esőt. Mivel a hideg levegőre fut rá a csapadék, még az alacsonyabb fekvő területeken is eshet hó, majd az éjszaka délnyugat felől melegedés kezdődik és szerda reggelre már a legtöbb helyen gyenge eső várható, kivétel északon, ahol a hideg tartosabban megmarad.

Hó holnap időjárás előrejelzés

A sötétkékkel jelölt területeken eshet a legtöbb hó. Ezeken a részeken 3-10 cm valószínű. A magasabb részeken és északon lehet a több. A hegycsúcsokon, kiemelten a Börzsöny és a Bakony tetején 15 cm körüli vastagság is kialakulhat, illetve Bánkúton a most még 10 cm-es hóréteg is 15 cm köré hízhat.
A világoskékkel jelölt részeken is havazhat, ám jobban fog olvadni és hamarabb vált át majd esőbe ismét. Átmenetileg azonban lepel-2 cm itt is képződhet.
A lila részeken havas eső, eső és hó is eshet, de megmaradó hótakarónak nem sok az esélye.
A zöld területeken az eső lesz a jellemző, de átmenetileg nem lehetetlen havas eső sem. Megmaradó hó kizárt.