Figyelmeztetés: hófúvás, 100km/h-s szél, jelentős havazás!

Figyelmeztetés: hófúvás, 100km/h-s szél, jelentős havazás!

Szélvihar:

A holnapi időjárási helyzet indokolttá teszi a figyelmeztetés kiadását. A ciklon hátoldalán a hőmérsékleti és nyomási gradiens miatt viharos, erősen viharos erejű széllel fagyos levegő önti el hazánkat, ezért az északi és délnyugati tájak kivételével mindenhol sárga figyelmeztetés érvényes, azaz 50-70km/h-s szél is lehet, emellett a Bakonyban másodfokú, azaz narancssárga. Itt akár a 100km/h-t is elérhetik a legerősebb lökések.

Szélelőrejelző térkép

Hófúvás:

A Bakonyban a hófúvásra is narancssárga figyelmeztetést adtunk ki, hiszen a szélvihar magas hófalakat emelhet és utakat is elzárhat. A Tiszántúl középső részeire és a Tisza mentére hófúvás miatt sárga figyelmeztetést adtunk ki. Itt inkább csak este és hétfő hajnalban emelhet az erős légmozgás torlaszokat, bár a vizes, tapadó hó kevésbé lesz alkalmas erre.

Havazás:

A kék csíkozással jelölt részeken a havazás miatt adtunk ki elsőfokú figyelmeztetést, hiszen ezeken a részeken 5-10cm hó is hullhat, sőt kisebb körzetekben a Szolnok-Mezőtúr-Orosháza-Szeged területen belül több sem kizárt!

Csapadékfajták holnap

Figyelmeztető térkép:

Figyelmeztetés hófúvás szél havazás

Ez is érdekelhet!  Napos, gomolyfelhős idő, elvétve egy-egy záporesővel