Sarkvidéki hideg tör ránk: -10, -15 fok, szélvihar!

Sarkvidéki hideg tör ránk: -10, -15 fok, szélvihar!

Ma délután markáns hidegbetöréssel sarkvidéki eredetű fagyos levegő érkezik, melyet viharos erejű szél kísér majd. A magasban a hét közepéig az átlagnál 8-10 fokkal hidegebb levegő lesz fölöttünk, ami meghozza néhány napra az igazi telet.

Vasárnap még csak kellemetlen, szeles idő lesz, amit este ónos eső és hózáporok tetézhetnek. Főleg a Bakonyban 90km/h körüli lökések is lehetnek, de az ország délnyugati, északkeleti részeit és a Miskolc-Debrecen közötti sávot leszámítva sokfelé lesz erős a szél. Nappal 5 fok körüli maximumok várhatóak (nyugaton, délnyugaton 5-9 fok, északkeleten, keleten 1-5 fok)

Hétfőn még mindig erős, viharos lesz a szél és alapvetően országszerte lehet hózápor, havas eső. Reggel 0, -7 fok lesz, nappal 1-5 fok körül.

Kedden és szerdán a szél lassan alábbhagy és kiderül az ég, ám kimondottan hideg lesz. Hajnalban országszerte  -5 fok alá hűl majd a levegő, de a Kiskunságban és a Nyírségben -8, -10, míg északon  -10, -15 fok is lehet! Napközben sem lesz meleg, a maximumok 0 és -3 fok között lesznek!

Sarkvidéki hideg szélvihar időjárás előrejelzés
Kimondottan hideg levegő lesz fölöttünk, ami a nyugodt időben kedvez a zord fagyoknak!

Az ünnepek enyhülést hoznak, ám az ország egyes részein nem kizárt havazás!

Széltérkép: omsz

hőtérkép: wxcharts

Ez is érdekelhet!  Fagyos lehet az éjjel!