Ma: borult, ködös, esős idő, északon ónos eső is eshet

Borult, ködös, esős idő, északon ónos eső is eshet

Csütörtök délelőtt

Éjszakai órákban nyugat, északnyugat felől egy gyenge csapadékzóna érte el hazánkat, ami fokozatosan halad kelet, délkelet felé, és egyre többfelé eshet gyenge eső. A reggeli órákra sokfelé képződnek sűrű pára és ködfoltok, amik tartósan megmaradhatnak, így ködszitálással is számolni kell. Délig várhatóan sokat gyengülhet ez a csapadékzóna, majd átmenetileg meg is szűnhet az eső. Az ország nagy részén gyenge lesz a légmozgás.

A délelőtt folyamán a hőmérséklet -1 és +7 °C között alakulhat. Az északi, északkeleti megyékben lesz a hidegebb.

Térkép: MetKép Team / Tarkó Péter

Csütörtök délután

Túlnyomóan borult lesz felettünk az ég, azonban néhol átmenetileg elvékonyodhat a felhőtakaró. A tartósan ködös, borult tájakod szitálás előfordulhat. Gyenge marad a légmozgás, csak néhol élénkülhet meg a délnyugati szél.

A hőmérséklet 0 és +9 °C között alakulhat. A nyugati országrészben lehet az enyhébb idő, és északkeleten lesz a hidegebb.

Térkép: MetKép Team / Tarkó Péter

Csütörtök estétől

A délutáni, esti órákban északnyugat felől ismét egy csapadékzóna éri el az országot. A késő esti óráktól egyre többfelé várható eső, északon ónos eső is eshet. A délnyugati országrészben nem várható eső, de a tartósan ködös tájakon ködszitálásra is számíthatunk.   

Térkép: MetKép Team / Tarkó Péter