2021 számokban a MetKép oldalon!

2021 számokban a MetKép oldalon!

2021 igazán sikeres év volt, minden nehézség ellenére sikerült egységes stílusba rázni az oldalt, a kezdőlap is teljesen megújult, ezzel párhuzamosan a látogatottsági adatok is jobbak lettek.
A 2020-as év 5 milliós munkamenetszáma után a 2021-es évre 7 milliót reméltünk, ebből mintegy 8,4 millió lett, ami magasan túlszárnyalta reményeinket. Weboldalunkkal 2,7 millió embert értünk el. A látogatók 90%-a Magyarországról érkezett, a többiek döntően a környező országokból, legnagyobb százalékban (2%) Romániából.

Az olvasók még ebben az évben is főként a közösségi médiafelületekről érkeztek, azon belül is a Facebook volt a legjellemzőbb, de erősödött a direkt, illetve a keresőkből érkező forgalom is.
Jelentős változás, hogy a Google Hírek időről-időre szemlézi cikkeinket, jelentős látogatószám bővülést hozva.

Álljon itt néhány grafikon is, először a Google Analytics szolgáltatásból:

Az utolsó ábrán látszik, hogy nem csak több olvasót értünk el, de azokat többször is, mint az előző évben.

Most pedig néhány grafikon a DKT adatbázisából:

Itt csak féléves lekérdezésre volt mód, azonban szemléletes, hogy a második félévben a közösségi médiából némileg kisebb forgalom érkezett, miközben tovább nőtt a látogatók száma. Főként a referral, illetve a keresőből érkező látogatások száma ugrott meg, de szinte minden szegmensben érzékelhető a változás.

Az idei célkitűzésünk a még jobb, még tartalmasabb cikkek írásán túl a hosszabb, teljesebb olvasói élmény nyújtása, ami a visszafordulási arány javulását, illetve a munkamenetek időtartamának növelését fogja hozni magával, reményeink szerint.
Ezen felül a keresőből érkező forgalmat is szeretnénk növelni, hogy kevésbé legyen hektikus az oldal működése.