Holnap hidegbetörés: szélvihar, havazás, eső, akár zivatar!

Holnap hidegbetörés: szélvihar, havazás, eső, akár zivatar!

Szerdán mozgalmas időjárásunk lesz. Egy markáns hidegfront éri majd el hazánkat északnyugat felől. Eleinte a déli részeken, délkeleten és keleten süthet a nap, akár a 15-16 fokot is elérhetik a maximumok. A déli szél erős, olykor viharos lehet.
Délelőtt északnyugat felől eléri a határt a front, mely gyorsan halad majd délkelet felé és  egy mediterrán ciklon is hozzákapcsolódóan csapadékot okoz majd. A viharossá fokozódó északnyugati széllel betör hazánkba a fagyos levegő. A Dunántúl délnyugati, nyugati és középső részein a front mentén egy záporos, akár zivataros vonal haladhat végig. Napközben, estig bezárólag összességében országszerte eshet eső.
Estetől nyugaton, a Bakonyban, majd délnyugaton és kiemelten a Mecsekben az esőt havas eső, hó váltja fel, mely azonban olvadni fog. Megmaradó hóra a kékkel jelölt helyeken lehet számítani, általában 1-2cm-re, bár a határ közelében akár 3-5cm is hullhat. A Mecsekben eshet a legtöbb hó, ott 5-6cm sem kizárt csütörtök reggelig.

Hidegbetörés havazás zivatar szélvihar

Ami a szelet illeti, országszerte megerősödik, kivéve a zöld színnel jelölt területeket a hegység árnyékában. A legerősebb lökések nagy területen elérhetik a 60-70km/h-t, de Sopron környékén, a Bakonyban és a Balatonon 90km/h-s szél is lehet!

A hétvégén jelentős mennyiségű hó hullhat. Részletekért kattints ide!

Ez is érdekelhet!  Fagyos lehet az éjjel!