Jelentős havazás érkezik: mutatjuk hol, mennyi eshet!

Jelentős havazás érkezik: mutatjuk hol, mennyi eshet!

Holnap reggel kimondottan hideg lesz. Sokfelé éri el a minimum a -10, néhol a -12 fokot. Erről bővebben ide kattintva olvashat.
Az átmeneti szünet után péntek éjszaka, szombat hajnalban dél felől egy mediterrán ciklon csapadékmezeje éri el hazánkat, melynek pályájában ugyan vannak még kisebb (50-70km-es) eltérések az egyes modellek között, de jó eséllyel az alábbi forgatókönyv szerint alakul majd a helyzet:
Hajnalban a csapadék Szeged térségében lép be hazánkba és reggelre Csongrád-Csanád és Békés megyében, valamint Bács-Kiskun megye déli részén okoz havazást. Ekkor már 1-3cm hó lehet a déli határ közelében. Napközben lassan araszol majd észak felé, így a Kiskunság keleti felén, délen és a Tiszántúl jelentős részén eshet a hó. Késő délután, este fokozatosan kelet felé visszahúzódik a csapadék, de a Tisza vonaláig (kiemelten Csongrád-Csanád és Békés megyék) még vasárnap reggel is előfordulhat gyenge havazás.
A déli határ közelében es a Viharsarokban 8-11cm hó hullhat, valamivel északra 6-9cm. A világoskék színnel jelölt részeken 3-6cm valószínű, míg északabbra fokozatosan megszűnik a hóréteg.
A fehérrel jelölt részeken szombaton nem lesz csapadék, a nap is kisüthet. Oda vasárnap érkezik lepel-5cm körüli hó!

Havazás időjárás előrejelzés hétvége