Szélviharral több hullámban fagyos levegő, akár havazás is érkezhet!

Szélviharral több hullámban fagyos levegő, akár havazás is érkezhet!

Pénteken átmenetileg az ország fölé enyhe, tavaszias meleg levegő érkezik, ami érezteti majd hatását, hiszen többfelé 10 fok fölé emelkedik majd a hőmérséklet, bár keleten beragad a hideg.
A hétvégén, szombat hajnalban szélviharral megérkezik a hideg első hulláma, így a rövid enyheség után ismét hidegebbre fordul időjárásunk. A hétvégére már mérséklődik a légmozgás, ami kedvez az erős, -5, -10, a havas keleti részeken -13, -15 fokos hidegnek. Napközben fagypont körül, keleten alatta valószínű. Gyenge havazás, hószállingózás is kialakulhat a Dunától keletre.

Szélvihar fagy havazás időjárás előrejelzés
Ismét hideg levegőt kapunk a nyakunkba

Hétfőn átmenetileg ismét előoldalra kerülve a magasban megenyhül, ám ez kedvez majd hajnalban a ködnek, így a nap első felében párás, borús idő lehet, erős faggyal, majd napközben újabb markáns hidegbetörés valószínű, mely 80-90, nyugaton akár 100km/h-s szelet is hozhat a jelenlegi számítások szerint. Emellett a jövő hét közepéig marad az átlagnál hidegebb idő, éjszakánként erős fagyokkal, nappal fagypont körüli idővel és kisebb havazás országszerte előfordulhat, bár jelentős mennyiségű hó egyelőre nem valószínű! A friss előrejelzéseket alapján a hét második felében rövid enyhülést követően újabb adag sarkvidéki eredetű hideg levegő érkezik!

Keddre ismét beteríthet minket a hideg
A jövő hétvége is a jelenlegi friss adatok alapján fagyos lehet
Az átlagnál hidegebb periódusok következnek a GFS modell alapján (is)

Térképek: wxcharts

Ez is érdekelhet!  Fagyos lehet az éjjel!