Havazás érkezik: 5-10cm is hullhat!

Havazás érkezik: 5-10cm is hullhat!

A következő napok időjárása az országban kettősséget mutat majd, hiszen csütörtökön és pénteken sokfelé tavaszias meleg lesz, akár 10 fok. Részletek itt.
Nos, ez mondjuk nem keleten és északkeleten lesz és nem holnap. Csütörtökön egy hidegfront érinti majd hazánkat, ami északon a hegyekben, illetve a Tiszántúl északi és keleti részein havazást, máshol egy-egy záport hozhat. Míg sokfelé enyhe idő lesz, ezeken a részeken csütörtök délután/este lepel-5cm hó eshet, de a keleti határ közelében, Debrecen térségében és valamivel északeletebbre ennél több sem kizárt (8-10cm).

Havazás hó időjárás előrejelzés
Lila=hó kék, zöld stb.=eső

Pénteken országszerte megenyhül az idő, ám egy újabb front záporokat, a hegyekben hózáporokat hozhat. 5-10 fok valószínű, bár a magasabb pontokon egész nap fagyhat. Estére már csak északkeleten maradhat hó és a hegyekben.

Szombaton érkezik a hét befutója, avagy a legnagyobb hóra való esélyes, mely egy markáns ciklon több ezer kilométeres hidegfrontjaként jelentkezik majd be. Nagyjából a Duna vonalától keletre eshet belőle hó, havas eső, míg a Dunántúlon jellemzően eső. Eme apróság északon lepel-5cm havat hozhat, az Alföld középső területein látvány havazást, míg északkeleten és “meglepetésünkre” keleten, a Tiszántúlon 2-5cm hó hullhat, de a keleti határ közelében és az északkeleti csücsökben a 10cm-t is elérheti a friss hó mennyisége.

Térképek: wxcharts