Ma: este hidegfront érkezik, havazás, viharos szél várható!

Este hidegfront érkezik, havazás, viharos szél várható!

Csütörtök délelőtt

Többnyire erősen felhős, borult lesz az ég. A nyugati tájakon lehet vékonyabb felhőtakaró. Többfelé megélénkülhet, a középső országrészben megerősödhet a nyugati, délnyugati szél.

A hőmérséklet általában 0 és +6 °C körül alakulhat.

Délelőtt sok lesz felettünk a felhő

Csütörtök délután

A délután folyamán erősen felhős, borult lesz az ég. Az esti órákban egy hidegfront is érkezik. A térképen kékkel jelölt tájakon inkább havazás, míg a lilával jelölt területeken vegyes halmazállapotú csapadék várható, északnyugaton inkább eső, havas eső lesz a jellemző. A délnyugati országrészben nem várható csapadék. A délután első felében a délnyugati szelet kísérhetik sokfelé élénk, erős lökések, majd az esti órákban az érkező hidegfront hatására fokozatosan északnyugatira fordul a szél és erős, illetve viharos lökések várhatóak.

A legmagasabb hőmérséklet +1 és +7 °C körül alakulhat.

Először meleg, majd hidegfront érkezik

Összefoglalva a mai nap kettős fronthatás érvényesül, először meleg front, majd a késő esti órákban egy hidegfront is érkezik. A délnyugati országrészt kivéve, előfordulhat csapadék, majd a hidegfront mögött fokozatosan megerősödik, illetve viharossá fokozódik az északnyugati szél.

Pénteken enyhébb idő várható, az északnyugati szelet sokfelé kísérhetik erős, olykor viharos lökések. A legerősebb széllökések a magasabban fekvő tájakon, a főváros és környékén, a középső országrészben, és északnyugaton lehetnek.

Vasárnap újabb hidegfront érkezhet, viharos erejű széllel.