Szinte országszerte havazhat a következő napokban!

Szinte országszerte havazhat a következő napokban!

Változékonyra fordul időjárásunk, ami a frontérzékenyek számára kellemetlen napokat hoz majd.
Szombaton napközben az ország jelentős részén 5 fok körüli maximumok lesznek, majd délutántól egy csapadéktömb hozhat vegyesen esőt, havat és havas esőt. A térképen jelöltük, hogy hol, mi várható. A fehér részeken kicsi az esélye csapadéknak, míg a lila területeken vegyesen lehet hó, havas eső és eső is. A kékkel jelölt részeken döntően hó lesz, bár a középső és nyugati részeken a végén átválthat vegyes csapadékba. Részletesen itt.

Havazhat havazás időjárás előrejelzés

Vasárnap a lehullott hó elolvad, maximum keleten, északkeleten és a hegyekben marad meg. Délután újabb hidegfront érkezik akár 100-120km/h-s orkán erejű széllel.  Ez a front majd hétfőn egy mediterrán ciklonnal együtt okoz csapadékot. A Dunántúl északi, északnyugati felén havas eső, hózáporok lehetnek, míg délen, délnyugaton havazás, havas eső. Esetleg lepel-3cm hó hullhat.

Rövid szünet következik kedden, amikor ismét enyhébb idő lesz, legfeljebb egy-egy zápor, a hegyekben hózápor várható, majd szerdán nagyobb bizonytalanság mellett újabb hidegfront érkezik, ami többfelé havazást, havas esőt hoz majd.

Térképek: wxcharts

Borító: MTI