Viharos, orkán erejű szél: szinte mindent visz ami az útjába kerül!

Viharos, orkán szél: szinte mindent visz ami az útjába kerül!

A viharos erejű szél miatt országosan már több mint hatszáz bejelentés érkezett több megyéből és a fővárosból.

Elsősorban kidőlt fák, leszakadt ágak, megrongálódott épületek miatt érkeznek bejelentések a műveletirányítási ügyeletekre. Ezekben a percekben is zajlik a kárfelszámolás, több helyszínen dolgoznak a megyék hivatásos, önkormányzati, létesítményi és önkéntes tűzoltóegységei.
Budapest XIII. kerületében, a Tüzér utcában egy épület teteje, míg Dunakeszin, a Wass Albert utcában egy társasház bádoglemeze rongálódott meg. A Pest megyei Gyömrőn, a Köztársaság utcában egy kétszintes családi ház tűzfalát döntötte meg a viharos szél.

Monoron, a Pilisi úton autóra és kerítésre dőlt egy fa, míg a Bajza utcában egy lakóház kéményét rongálta meg a viharos szél. Bács-Kiskun megyében Kecskeméten, a Csabay Géza körútra riasztották a tűzoltókat, ahol egy negyven négyzetméteres sátrat borított fel a szél.
Fejér megyében is több helyszínen dolgoznak a tűzoltók. Dunaújvárosban, a Béke téren egy közlekedési lámpa szakadt le, Gárdonyban, a Kőrösi Csoma Sándor téren egy lakóház kéménye mozdult el. Jász-Nagykun-Szolnok megyében például Karcagon, a Diófa utcában dolgoznak a tűzoltók, ahol egy lemezgarázst mozdított el a szél.

Csongrád-Csanád megyéből is egyre több bejelentés érkezik a viharos időjárás miatt. Hódmezővásárhelyen, a Medgyessy Ferenc utcában egy veszélyesen megdőlt fa miatt kértek segítséget, a Vidacs utcában pedig egy tűzfal rongálódott meg. Írja a katasztrófavédelem.

Szeged környékén ennyi maradt a lakókocsiból:

Viharos, orkán erejű szél: szinte mindent visz ami az útjába kerül!

Admintársunk fotói.

A következő órákban is marad a sűvítő északnyugati szél, többfelé viharos, orkán erejű szélrohamokkal.

Jelenlegi széllökések az országban. Forrás: met.hu