Jövő héten berobban a tavasz, 15-16 fok is lehet!

Jövő héten berobban a tavasz, 15-16 fok is lehet!

Már ezen a héten is néhány fokkal melegebb volt, mint az ilyenkor megszokott, de jövő héten berobban a tavasz, igazi, március végét, április elejét idéző hőmérséklettel!

Bár hétfőn egy markáns hidegfront érkezik hazánkba, melynek hatására viharossá fokozódik az északnyugati szél, záporok, hózáporok alakulnak ki, akár hózivatar is lehet, a front gyorsan odébb is áll.
Kedden már nyugat, délnyugat felől a magasban enyhe légtömegek árasztják el a kontinens ezen részét, de ebből mi még sajnos nem fogunk sokat érezni, a szél is élénk, helyenként erős marad.

Tavaszias meleg várható a jövő héten!
Térkép: MetKép / Tarkó Péter

Szerdán már jóval kellemesebb idő várható, 13-15 fokos maximumokkal, csak északkeleten lehet némileg hűvösebb, ahol kissé több felhő várható, máshol jobbára napos időre készülhetünk. A légmozgás is gyengül, igazi tavaszi nap várható!

Csütörtökön is marad a a szokatlanul meleg idő, 12-15 fokig kúsznak a hőmérők higanyszálai, ezúttal már északkeleten is 10 fok körüli, kicsivel azt meghaladó csúcsértékekre készülhetünk. A gyors felhőátvonulások csupán rövidebb időre takarhatják a napot, a szél pedig gyenge marad, egész nap.
Késő este észak felől erőteljes felhősödés kezdődik, éjjel mindenhol beborul az ég.

Pénteken az ország nagy részén továbbra is 10 fok körüli, azt meghaladó hőmérsékleti csúcsértékek várhatóak, de északkeleten ismét hűvösebbé válik az idő. A légmozgás továbbra sem lesz számottevő, de egész nap borult lesz az ég felettünk.

A hétvégén újabb hidegfront vet véget a korán érkezett tavasznak!