Tavasz a télben!

Tavasz a télben!

Néhány napig tavaszias lesz az idő, pedig a télnek még közel sincs vége!

A vasárnap éjjel érkező hidegfront után, már kedden meleg levegő érkezik a magasban, bár ekkor még meglehetősen hűvös lesz az idő, amit az erős, helyenként viharos szél még hidegebbnek fog éreztetni.
Szerdán gyengül a légmozgás, az északnyugatias irány pedig délnyugativá változik, ezzel egyetemben a nappali felmelegedés is erőteljesebb lesz, 10-15 fokot mérhetünk, a legmelegebbre nyugaton, illetve a déli határ mentén számíthatunk, a leghidegebb északon, északkeleten lesz.

Tavaszias hőmérsékletek várhatóak!
Térkép: MetKép / Tarkó Péter

Csütörtökön hűvös lesz a reggel, a derült éjszakát követően -2, +2 fok körül lesznek a minimum hőmérsékletek, azonban a szélcsendes, napos időben gyorsan felszöknek a hőmérők higanyszálai, a legmelegebb órákabn 10-15 fok között alakul a hőmérséklet, de délen, délkeleten 16 fok is lehet, míg északon, északkeleten egyes helyeken 10 fok alatt maradnak a maximumok.

Pénteken is marad a viszonylag jó idő, kora reggel -2, +4 fok várható, a nyugati határ mentén lesz a legmelegebb.
A kezdetben napos időt a késő délelőtti óráktól észak felől egyre több felhő zavarja meg, délutánra pedig teljesen beborul az ég. A szél északiassá válik és megélénkül, ennek ellenére az ország nagy részén még 10-13 fokot mérhetünk, északon, északkeleten viszont csupán 6-8 fok lehet.

A késő délutáni, esti órákban északnyugaton záporok, a hegyekben hózáporok is lehetnek, az érkező hidegfront mentén.

Borítókép háttere: Sütő Máté