Jövő héten csapadék, lehűlés érkezhet!

Jövő héten lehűlés,  csapadék érkezhet!

A hét második felében igazi tavaszi meleg lesz, néhol 20-22 fokot is mérhetünk, úgy néz ki a folytatás nem lesz ennyire kellemes.
A jövő hét közepén (kedd-csütörtök magasságában) a különböző időjárási modellek mind lehűléssel számolnak. Ennek mértéke még bizonytalan, ahogy hossza is. A hét közepén és második felében jó valószínűséggel térnek vissza a hajnali fagyok és napközben is a 20 fok körüli melegről visszatérhetünk a 8-10 fokra, sőt a felhős, csapadékos területeken ennél hidegebb is lehet.

Az ECMWF és a GFS hosszútávú időjárási modellek szerint is behullámzik fölénk a fagyos levegő a jövő hét második felében, átmenetileg átlag köré, valamivel az alá hűtve a levegőt:

A hónap végén, április elején látszik a felső grafikonon, hogy a hőmérsékletekben az egyes számítások szórása nagyon nagy. Tehát ez az időszak ilyen tekintetben kimondottan bizonytalan.

Csapadék lehűlés hó
Forrás: wetterzentrale

Ami viszont jó hír, hogy a csapadék valószínűsége is emelkedik erre az időszakra. A hét elején inkább csak záporok, esetleg zivatarok, a hegyekben hózáporok lehetnek, míg a hét második felében nagyobb kiterjedésű csapadék is érkezhet, ami elképzelhető, hogy nem csak eső formájában hullik majd.
FONTOS: mivel még több, mint egy hét, sokat változhat, ezért fontos a frissebb előrejelzéseket követni!

Európaszerte több csapadék hullhat. Végre Magyarország sem “üres”.

Térképek: wxcharts