Ma: forró nappal indul a július, majd estétől hidegfront érkezik!

Forró nappal indul a július, majd estétől hidegfront érkezik!

Péntek délelőtt

A délelőtti órákban több órás napsütés várható, keleten lehetnek felhősebb területek. A délnyugati szél többfelé megélénkülhet, erős széllökésekre is számíthatunk.

Péntek délután

A Dunántúlon folytatódik a jobbára napos idő, azonban a Dunától keletre már erőteljesebb lehet a gomolyfelhő képződés, elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Intenzív cellákat felhőszakadás, apró szemű jégeső és átmeneti szélerősödés kísérhet. A délnyugati szél továbbra is élénk, erős lesz, azonban északnyugaton az érkező front hatására már északnyugatira fordulhat a szél.

Forró nappal indul a július,, a csúcshőmérséklet 34 és 39 °C köré emelkedhet, azonban az északnyugati tájakon a késő délutáni órákban a front hatására már csökkenhet a hőmérséklet.

Péntek estétől – szombat reggelig

Az esti órákban keleten továbbra is számíthatunk elszórt záporra, zivatarra. A Dunántúlra az érkező hidegfront miatt labilizálódik a légkör és záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A Dunántúlon az északnyugatira forduló szelet élénk, erős, időnként viharos széllökések kísérhetik. 

A Dunántúlon felfrissülhet a levegő, hajnalban a minimum hőmérséklet 16 és 26 °C köré csökkenhet.

Borítókép fotó: MetKép Team / Sütő Máté

Közel 40 fok, melegrekord dőlhetett! Marad a forróság!

Ez is érdekelhet!  Csütörtökön már több lesz a napsütés, de még elvétve lehet záporeső