Forró nyári nap, éjféltől hőségriadó lépett életbe!

Forró nyári nap, éjféltől hőségriadó lépett életbe!

Szerda délelőtt

A délelőtti órákban zavartalan napsütésben lesz részünk. Gyenge lesz a légmozgás, azonban helyenként megélénkülhet a szél.

Szerda délután

A délutáni órákban folytatódik a szinte zavartalan napsütés, helyenként azonban fátyol, gomolyfelhők megjelenhetnek az égen, de csapadék nem várható. Továbbra is gyenge lesz a légmozgás, néhol azonban megélénkülhet a szél.

Forró nap lesz a mai, a csúcshőmérséklet 32 és 37 °C körül alakulhat. A térképen piros színnel jelölt tájakon lesz a hidegebb. A világos lila színnel jelölt területeken lesz a legmelegebb.

Mai várható maximum hőmérsékletek

Szerda estétől – csütörtök reggelig

Az éjszakai órákban is folytatódik a derült, nyugodt, csendes időjárás. Néhol lehet kevés fátyolfelhő. Gyenge lesz a légmozgás.

Hajnali órákra 15 és 23 °C közé csökkenhet a hőmérséklet.

Hőségriadó

Az Országos Tisztifőorvos, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése és a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve, szerdától szombatig az ország egész területére harmadfokú hőségriasztás lép életbe.

Harmadfokú hőségriadót abban az esetben rendelnek el, ha a napi középhőmérséklet legalább három napon keresztül eléri vagy meghaladja a 27 °C-ot. Részletek.

Borítókép fotó: MetKép Team / Sütő Máté

Ez is érdekelhet!  Napos, gomolyfelhős idő, elvétve egy-egy záporesővel