Hidegfront hoz heves viharokat!

Hidegfront hoz heves viharokat!

Szombat délelőtt

A reggeli, délelőtti órákban az érkező hidegfront hatására, a Dunántúlon, a középső és az északi megyékben számíthatunk záporra, zivatarra. Intenzív zivatarokat felhőszakadás, jégeső és átmenetileg viharos erejű szél kísérhet. Az északnyugati szél zivataroktól függetlenül is megélénkülhet.  

Szombat délután

A délutáni órákban a Duna vonalában és a középső országrészben a front hatására újabb záporok zivatarok képződhetnek, melyek kelet felé haladva akár zivatarrendszerré is összeállhatnak. Intenzív zivatarokat továbbra is felhőszakadás, jégeső és átmenetileg viharos erejű szél kísérhet. A Dunántúlon már felszakadozhat a felhőzet. Zivataroktól függetlenül továbbra is élénk, erős lesz az északnyugati szél.

Nagy hőmérsékleti kontraszt alakulhat ki, a keleti tájakon 25 és 31 °C, ezzel szemben nyugaton már jócskán 30 °C fok alatti maximumok várhatóak.

Szombat estétől – vasárnap reggelig

Az éjszaka folyamán a keleti, északkeleti országrészben számíthatunk még záporra, zivatarra, a középső országrészben és a Dunántúlon már többnyire derült, gyengén felhős lesz az ég. Élénk lesz az északnyugati szél.

A minimum hőmérséklet 14 és 20 °C között alakulhat.

Borítókép fotó: MetKép Team / Sütő Máté

Ez is érdekelhet!  A hét második felétől zivataros napok jönnek!