Szeles vasárnap, elszórt záporral, zivatarral!

Szeles vasárnap, elszórt záporral, zivatarral!

Vasárnap délelőtt

A Dunántúlon változóan felhős lesz az ég, a keleti tájakon azonban többnyire erősen felhős, borult idő várható. Az északi, északkeleti országrészben már előfordulhat kisebb eső, futó zápor. Az északnyugati szél többfelé megélénkülhet, a Dunántúlon és a középső országrészben erős széllökések is előfordulhatnak.

Vasárnap délután

A délután folyamán a Dunántúlon csökkenhet a felhőzet, a keleti tájakon továbbra is erősen felhős lehet az ég. Az északi, északkeleti országrészben futó zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. Az északnyugati szél többfelé élénk, erős lesz, az esti órákra mérséklődhet a légmozgás.

A legmagasabb hőmérséklet 19 és 27 °C körül alakulhat. Az erős, helyenként viharos északnyugati szél ronthat a hőérzeten.

Vasárnap estétől – hétfő reggelig

Az északkeleti országrészben még változóan felhős lesz az ég, az éjszaka első felében még egy-egy futó záporeső esetleg zivatar előfordulhat, majd megszűnik a csapadék. A középső országrészben és a Dunántúlon többnyire derült, gyengén felhős lesz az ég. A hajnali órákra mérséklődik a légmozgás.

Friss lesz a hajnal, a hőmérséklet 13 és 17 °C köré csökkenhet.

Borítókép fotó: MetKép Team / Sütő Máté

Ez is érdekelhet!  Napos, gomolyfelhős idő, elvétve egy-egy záporesővel