Újabb hőhullám érkezik a hétre!

Újabb hőhullám érkezik a hétre!

Hétfő délelőtt

Az ország nagy részén többnyire derült, gyengén felhős lesz az ég, északi országrészben lehetnek felhősebb tájak. A Dunántúlon már megélénkülhet a délnyugati szél.

Hétfő délután

Délutánra megnövekedhet a fátyol, illetve a gomolyfelhőzet, keleten, és északkeleten, valamint az Északi-középhegység téréségében alakulhat ki elszórt jelleggel záporeső, zivatar. Erősebb cellákat intenzív csapadékhullás, aprószemű jégeső és átmenetileg erős, viharos szél kísérhet. A szél zivataroktól függetlenül többfelé délnyugatira fordul és megélénkülhet, helyenként megerősödhet.

Napról napra fokozatosan erősödik a nappali felmelegedés, a mai csúcshőmérséklet már 28 és 34 °C körül alakulhat.

Hétfő estétől – kedd reggelig

A Dunántúlon változóan felhős lesz az ég, a keleti tájakon többnyire derült, gyengén felhős időre számíthatunk. Gyenge lesz a légmozgás.

Hajnali órákra a hőmérséklet 15 és 23 °C közé csökkehnet.

Összességében a mai naptól kezdve napról napra, erősödik a nappali felmelegedés. Ma még északkeleten, keleten elszórtan előfordulhat záporeső, zivatar. A legmelegebb csütörtökön és pénteken várható, majd pénteken egy markáns hidegfront hoz felfrissülést. Augusztus 20.-ára visszaesik a hőmérséklet és az ünnepnapon erős, olykor viharos északnyugati szél fújhat.

Borítókép fotó: MetKép Team / Sütő Máté

Ez is érdekelhet!  Csütörtökön már több lesz a napsütés, de még elvétve lehet záporeső