Folytatás: eső, hó, zivatar, 16 fok, fagyok!

Folytatás: eső, hó, zivatar, 16 fok, fagyok!

Ennyire elfuserált címet valószínűleg még nem adtunk előrejelzésnek, de aki elolvassa az írást, a végére látja majd, hogy nem csak a cím vacak, de az időjárás is.

Hétfőig:

A következő néhány nap nem sok izgalmat tartogat. A hideg visszaszorul az oroszokhoz és a skandináv térségbe, míg a spanyolok mellett örvénylő ciklonnak köszönhetően néhány fokkal enyhébb levegő érkezik a térségbe. Ahol a köd fel tud szakadni, ami leginkább keleten esélyes, ott néhány fokkal melegebb lesz az elmúlt napokhoz képest, 6-9 fok körül mérhetünk. A ködös területek bukják a dolgot, ott marad az őszies idő.

Zivatar hó időjárás előrejelzés

Hétfőtől megbolondul az időjárás:

Hétfőn egy hidegfront érkezik, ami záporokkal, kisebb esőkkel vonul át fölöttünk és újra fagyos levegőt hoz. A Télapó is vacak időben jön. Az ország döntő hányadán téli gumira sem lesz szüksége, de északon a hegyekben havat is láthat, ugyanis kedden eshet fent a csúcsokon a hó.
Rövid szünet után csütörtökön újabb csapadék érkezik, ami jellemzően eső lesz, de északon és a hegyekben havazhat. A magasabb pontokon több centiméter hó is hullhat.

Pénteken/szombaton újabb ciklon érkezik, ami eleinte meleget húz fel délről. Ennek örömére a maximumok 12-13 fok körül lehetnek, de délen a 15 fokot is meghaladhatják a GFS modell szerint. Ekkor a ciklon az eső mellett, akár zivatarokat is hozhat, majd a csapadékhullás végét már hó zárhatja a beáramló hidegnek köszönhetően. A ciklon mögött néhány napra fagyos levegő érne el minket, reggelente erősebb fagyokkal és nappal is hideggel.

Hát nem gyönyörű? 😀
Zivatarok is kialakulhatnak
A végén hó is eshet (lila)

A hosszabb folytatásról csak annyit, hogy egyelőre úgy látszik, az időjárás nem kíméli a frontérzékenyeket!:(

Ez egy csodálatos magassági hőtérkép december 19-re nézve. Nem kell készpénznek venni, de illusztrációnak jó. Látszik, hogy erős kontraszt lesz a következő időszakban a hideg-meleg között a térségben.
A valószínűségi fáklya-diagram is csodás. A csapadék is aktív (alsó görbék), a hőmérsékletek szórása pedig igazán üdítő látvány az előrejelzőknek. (Wetterzentrale.de)

Ábrák: wxcharts

Ez is érdekelhet!  Ciklon okoz többfelé borús, csapadékos időt