80-110 km/h-s széllel érkezik a hideg!

80-110 km/h-s széllel érkezik a hideg!

Szombat délelőtt

Erősen felhős, borult lesz az ég, délkeleten még előfordulhat eső, havas eső. A Bakony térségében hózáporok is kialakulhatnak. Nagy területen lesz erős, viharos az északnyugati szél. A Dunántúlon a legerősebb széllökések elérhetik a 90-100 km/h, a magasabban fekvő helyeken a 110-120 km/h-s sebességet is. Máshol átlagosan 60-80 km/h erősségű széllökésekre számíthatunk.

Szombat délután

Délután a Dunántúlon és északon felhőátvonulások zavarhatják a napsütést. A középső országrészben és keleten még erősen felhős lesz az ég, délkeleten a délután első felében még előfordulhat eső, havas eső, hó. A Dunántúlon továbbra is előfordulhatnak 90-100 km/h-s széllökések, a magasabban fekvő tájakon 110-120 km/h-s szél is előfordulhat. Máshol átlaga 60-80 km/h körüli széllel számolhatunk.

A legmagasabb hőmérséklet -1 és +5 fok körül alakulhat, azonban az erős, viharos északnyugati, északi szél sokat ronthat a hőérzeten.

Szombat estétől – vasárnap reggelig

Az éjszaka folyamán a Dunántúlon és a Tiszántúlon derült, gyengén felhős lesz az ég, a középső országrészben lehet több felhő. Az esti óráktól a szél fokozatosan veszít az erejéből, de továbbra is előfordulhatnak élénk, erős széllökések.

Éjszaka nagy területen alakulhat ki fagy, a minimum hőmérséklet -1 és -10 fok körül alakulhat.

Térkép mögötti fotók: MetKép Team / Sütő Máté

Ez is érdekelhet!  Csütörtökön már több lesz a napsütés, de még elvétve lehet záporeső