Markáns hidegfront alakítja a mai időjárást, a hegyekben havazhat is!

Markáns hidegfront alakítja a mai időjárást, a hegyekben havazhat is!

Szerda délelőtt

A mai nap időjárását egy markáns hidegfront alakítja. Délelőtt többnyire erősen felhős, borult lesz az ég. A középső országrészben és keleten csapadékos időre számíthatunk, északkeleten és az északi hegyekben havas eső, hó is eshet. A Dunántúlon az északnyugati, keleten és északkeleten az északi, északkeleti szél többfelé megerősödik, helyenként viharos széllökés is előfordulhat.

Szerda délután

Délután a Dunántúlon már szakadozottabbá válhat a felhőtakaró, keleten azonban marad a csapadékos időjárás. A Tiszántúlon és északkeleten havas eső, a hegyekben a hó is hullhat. A Dunántúlon az északnyugati, míg keleten északkeleten az északiak szél lesz élénk, erős, helyenként viharos. A késő délutáni, esti óráktól kezdve mérséklődik a légmozgás.

Az előző napokhoz képest visszaesik a hőmérséklet, a mai csúcsértékek +3 és +9 fok körül alakulhatnak.

Szerda estétől – csütörtök reggelig

Éjszaka folyamán tovább szakadozhat a felhőzet, a Dunántúlon már többnyire derült, gyengén felhős lehet az ég. A keleti tájakon lesznek felhősebb körzetek, a határ menti területeken még eső, havas eső is előfordulhat. Az északnyugati, északi szél fokozatosan mérséklődik.

A hajnali órákban -2 és +4 fok köré csökkenhet a hőmérséklet.

Térképek mögötti fotók: MetKép Team / Sütő Máté

Ez is érdekelhet!  Napos, gomolyfelhős idő, elvétve egy-egy záporesővel