Holnap: 30-40 mm eső, szélvihar!

Holnap: 30-40 mm eső, szélvihar!

Éjszaka mediterrán ciklon érkezik, ami holnap is vendégeskedik nálunk. Már a késő délutáni, esti órákban záporeső, esetleg zivatar kíséretében megérkezik a front. Éjszakáig a Dunáig jut el, majd hajnalban már keletebbre is eshet, esetleg zivatarok mellett.
Napközben a csapadék egyre inkább keletre szorul vissza és délután már az északi országrészben és a Tiszántúlon várható csapadék, ami egy összeáramlás mentén intenzív lehet. A hegyekben délután, majd a Tiszántúlon éjszaka válthat át az eső havas esőbe, havazásba, de csak a magasabb pontokon maradhat meg.
Délutántól egyébként záporok, hózáporok nyugaton, majd a Dunántúlon egyre többfelé kialakulhatnak.

Összességében jelentős csapadék lesz, sokfelé eshet 30-35 mm, de lokálisan 40 mm is lehet!

Eső időjárás előrejelzés

Ami a szelet illeti, estétől az erős délies légmozgást erős, napközben viharos északnyugati szél váltja fel. A legerősebb lökések az északkeleti és az északnyugati területeken, valamint a Bakonyban és Budai-hegyekben lesznek. A 90-100 km/h-t is meghaladhatják a maximum értékek.
A Győr-Szeged vonalon is nagy területen várható 70-80 km/h-s szél.

Ami a hőmérsékletet illeti, hétfőn 5-10, kedden 4-8 fok várható, míg szerda hajnalban a fagyzugos helyeken -10 fokot is mérhetünk!

Kedden hózáporok, hózivatarok okoznak izgalmas időjárást, melyeket intenzív havazás, hódara és 70-90 km/h-s szél kísérhet!

Ez is érdekelhet!  Ciklon okoz többfelé borús, csapadékos időt