Hidegbetörés hoz heves zivatarokat!

Holnap hidegfront érkezik!

Holnap még 20 és 26 fok között alakulhat a maximum, majd a kora délutáni óráktól kezdve hideg levegő áramlik magasban felénk, amely miatt a szél is feltámad, erős, viharos lökések is lehetnek.

A front peremén azonban északkeleten záporok, zivatarom alakulhatnak ki holnap délután nagyjából Miskolc- Debrecen- Berettyóújfalu széles sávjában. Úgynevezett összeáramlás alakulhat ki ezen a vonalon, amely mellett a jelentős Cape ( évszakhoz képest), valamint a szélnyírás miatt hevesebb zivatarok is kialakulhatnak, nagy eséllyel szupercella is. A fő veszélyforrás a szél, a jég és a rövid idő alatt nagy mennyiségű csapadék lehet. Napközben még a déli országrészben is lehetséges zápor, zivatar, de ez nagyban függ attól hogy a front mennyire siet ”előre”, valamint hogy mennyire lesz kiszáradás. Ám ezeken a területeken kialakul egy-egy zivatar akkor az nagy eséllyel heves lehet.

Hol, mikor:

A fentebb említett Miskolc- Berettyóújfalu vonalon a déli óráktól a délutáni órákig kell számítani, még délen inkább a délutáni, kora esti órákban.

Éjszaka pedig délnyugaton várható zápor, kis eséllyel gyenge zivatar.

Zivatar esély ( nem erősség, hanem esély)

Jövő héten hidegebb levegő várható, 14 és 21 fok közötti maxokkal, reggelente pedig 2 és 9 fok közötti minimummal, de északkeleten valamint az Északi-kh környékén talajmenti fagy, fagy sem kizárt!