Hosszútávú előrejelzés a következő 5 napra

Összefoglaló:

Időjárásunkat egyre inkább a tőlünk északra található, nagy kiterjedésű anticiklon, s hosszan elnyúló hidegfrontja fogja meghatározni. Ennek hatását jelen állás szerint a hét második feléig érezni fogjuk. Eleinte záporok, zivatarok, esők várhatóak, magasban akár havas eső is eshet majd. Hét második fele jelenleg elég bizonytalan. Jelen modellfutások szerint egy a lengyel térségben teret nyerő anticiklon és egy mediterrán ciklon közös áramlási rendszerében havas esős, esős idő várható.
Hosszútávú előrejelzésünk részletesen:

Vasárnap reggel esetleg szórványosan párafoltok alakulhatnak ki. Az eddigi modellfutásokat némileg felül írta, hogy a magasba akár hamarabb megérkezhet a hidegebb levegő, délutánra akár egy- egy gyenge zápor kialakulhat.

Hétfőn reggelre már erősen megnövekszik a felhőzet. A Kisalföld területén először, később Borsod megyében is megerősödik az északi szél, helyenként akár viharos lökések is kísérhetik. Jelenlegi modellfutások szerint Salgótarján- Kecskemét – Kelebia vonalon egy erős összeáramlási vonal alakulhat ki, az eső mellett beágyazott záporok, zivatarok kialakulása sem kizárt. Délután a nyugati határszélen már 5 fok körüli hőmérsékleteket mérhetünk, míg délnyugaton 12 fok körül alakul a kora délután hőmérséklete.

Keddre a front átvonul hazánkon, reggel újra megjelennek a fagyok, de délután sem várható 10 fok feletti idő. Felhőátvonulásokkal tarkított, hideg idő várható, melyet a Tiszántúlon az élénk északkeleti szél tesz még kellemetlenebbé.

Szerdán reggel fagyosan indul a reggel, de délutánra sem számíthatunk a hőmérsékletek magasba szökésére. A fent említett anticiklon miatt az ország nagy részén derült, változó irányból fúj majd a szél, a déli határszél lehet erősebben felhős.

Csütörtök reggel a hideg időre csapadék érkezik, mely kezdetben havas eső, majd eső lehet. Jelenlegi modellfutások szerint borongós, esős, szürke időre van kilátás. Azonban az idő távolsága és a mediterrán ciklon pályája miatt a bizonytalanság nagy.

Hosszútávú előrejelzés 5 napra

Ha szeretné megosztásával segíteni munkánkat, a weboldalról is egyszerűen, a megfelelő ikonra kattintva (koppintva) megtehető.
Köszönjük!

Iratkozzanak fel YouTube csatornánkra, hogy ne maradjanak le semmiről!

A hosszútávú előrejelzést készítette: Erdős László
Borítókép: Markó Csilla- Metkép->A ti csoportotok!

Csatlakozz a MetKép->A ti csoportotok!-ba

További előrejelzéseink: