Hosszútávú előrejelzés: viharos széllel vet véget a hidegfront a nyári időnek!

Hosszútávú előrejelzésünk a következő 5 napra: viharos széllel vet véget a hidegfront a nyárnak.

Az előttünk álló 5 napban változékony időjárásunk lesz, hiszen hétfőig melegszik majd az idő, ám egy markáns hidegfront elvágja a meleg terjeszkedését néhány napra.

Vasárnap reggel enyhe időnk lesz, majd napközben kellemes nyári napunk lehet, időnként megélénkülő északi széllel. Változóan felhős idő lesz, legfeljebb a keleti határon fordulhat elő zápor, zivatar. 30 fok körül tetőzhet a meleg.

Hétfőn eleinte még napos idő valószínű, kimondottan meleg lesz napközben, néhol 30-33fokos meleggel, majd késő délutántól a hidegfront előterében már többféle kialakulhatnak záporok, zivatarok. Késő este, éjszaka érkezhet a front, sokfelé viharos széllel, akár 100km/-s lökések sem kizártak.

Kedden hajnalban és délelőtt még előfordulhat zápor, zivatar, majd fokozatosan megszűnik a csapadék. Hűvös, szeles napunk lesz, néhol a 20fokot sem éri el a maximumom hőmérséklet.

Szerdán a hajnal kimondottan hideg lesz, sokfelé 10fok körüli minimumokkal, ám a fagyzugos helyeken 6-8fokos hideg is szóba jöhet.
Napközben a keddihez hasonló idő valószínű, több napsütéssel és 2-3fokkal melegebb idővel.

A csütörtök a szerdaihoz hasonló lesz, hideg hajnal, majd egy picivel enyhébb délután. Napsütésben nem lesz hiány, ám a szél még ronthat hőérzetünkön.

Írta: Sütő Máté

Borító: Sütő Máté

Ha szeretné megosztásával segíteni munkánkat, a weboldalról is egyszerűen, a megfelelő ikonra kattintva (koppintva) megtehető.
Köszönjük!

Fórumunkon megtaláljátok a legérdekesebb témákat a meteorológia, környezetvédelem, és mezőgazdaság területén!

Iratkozzanak fel YouTube csatornánkra, hogy ne maradjanak le semmiről!


További előrejelzéseink: