Egyre több gondot okoz a zúzmarás köd

De vajon mikor lesz már vége?

Csoportunkba is egyre több kép és információ érkezik azt illetően, hogy a zúzmara lerakódása már faágakat, vezetékeket szaggat, főként a délkeleti, déli régiókban.

Szilvia LeiterMetKép->A ti csoportotok!

Bár a táj mesebeli és végre telet idézően fehérré változott számos helyen, ez egyáltalán nem veszélytelen.

A zúzmara ebben a ködös, párás időben túlhűlt vízcseppekből, ködcseppekből, valamint jégtűkből áll. Amennyiben kedvező számára a feltétel, akár több centis rétegekben a tárgyak felszínéhez tapadva azok teherbírását jelentősen megterheli.
Keleten, délkeleten és délen továbbra is tartja magát a ködös, párás idő, ezért megnövekedhet a veszély arra nézve, hogy letört faágakkal, leszakadt távközlési, vagy elektromos vezetékkel találkozzunk.
Közlekedjünk óvatosan és körültekintően, kerüljük az idősebb, nagy lombkoronájú fák alatti tartózkodást huzamosabb ideig. Ha pedig lehetőségünk van, jelentsük a hiba keletkezését, helyét az illetékes szolgáltatók felé.

sat24.com műholdfelvétele

Jelenlegi modellfutások szerint a ködtakaró, valamint a rétegfelhőzet továbbra is kitart az előzetes várakozásokkal ellentétben, s tartós javulás szombat estétől várható. De pénteken még a Dunántúlt leszámítva számolni kell erősen párás, ködös idővel, ipari havazással, zúzmarával.
Addig is legyünk figyelmesek és körültekintőek.

Készítette: Erdős László
Forrás: http:\\www.sat24.com