Jövő hét közepére a napsütés kerül túlsúlyba

A Kárpát-medence időjárását hidegfront alakítja, mely tovább gyengül, végül feloszlik térségünk felett.

Ma, azaz vasárnap délután borongós, az ország északkeleti, keleti régióiban még tartósabban ködös, nyirkos légköri helyzet várható. Az ország középső és nyugati tájain a borult ég mellett hószállingózás, ónos szitálás, gyenge havazás, a nyugati, északnyugati megyékben az enyhülés hatására kisebb eső fordul elő. A havazással érintett területeken lepel, 1-3 cm hóréteg képződhet, a hegyvidéken esetleg ennél több sem kizárt. A Nyugat-, Északnyugat-Dunántúlon megélénkül, néhol megerősödik az északnyugati szél, másutt jellemzően mérsékelt, gyenge marad a légáram.
A maximumok északnyugaton +3, +5, középen +2, -1, északkeleten -2, -4 fok körül szóródnak.

A következő napokban ismét anticiklonáris hatások jutnak főszerephez, így az előttünk álló hét közepéig frontmentes, nyugodt idő valószínű, hajnali, reggeli ködfoltokkal, párássággal, melyek egy része napközben is megmarad, vagy csak lassan oszlik fel. Emellett azért több-kevesebb napsütésre is készülhetünk és a napos órákban erősödik a nappali felmelegedés.
Változás szerdától kezdődik, ugyanis egy közeledő, immár dinamikusabb hidegfront csütörtökre élénk, helyenként erős északi széllel szárazabb, tisztább levegőt sodor felénk. Lehűlés helyett, ez a front is a talajon enyhülést ígér.


Fotó: Györkő Zsombor- MetKép->A ti csoportotok

Háttérkép: Szilvási Tibor

Ez is érdekelhet!  Csütörtökön már több lesz a napsütés, de még elvétve lehet záporeső