Ragyogó napsütés az ország nagy részén

A tegnap érkezett mérsékelt hidegfront energiája immár elég volt most ahhoz, hogy a délnyugati és északkeleti határszél ködre érzékeny, szélvédett területeinek kivételével kitakarítsa a megülepedett, nyirkos légtömegeket az ország legnagyobb részéről. Száraz, a magasban kissé hidegebb levegő érkezett, de a talajon ebből mit sem érzünk, ugyanis nagy területen +5 fok körül, helyenként már +7, +8 fok körül alakul a hőmérséklet, néhány fokkal meg is haladja az ilyenkor szokásosat.

Fotó: Paróczai Csilla- MetKép->A ti csoportotok

Pénteken folytatódik a zömmel napos, száraz időjárás, ám a reggeli órákra az északkeleti és délnyugati megyékben ködfoltok képződhetnek, melyek csak lassan, bizonytalan idő alatt oszlanak fel.
A hőmérsékletek a napsütéses órákban +3, +9 fok között tetőznek.

A hétvége időjárását gyengülő melegfront határozza majd meg. Borongós, vagy erősebben felhős ég mellett csak kevés helyen süt ki a nap. A hőmérsékletek a hétvégén is a sokéves átlag felett alakulnak, jellemzően +3, +9 fok között. A légmozgás gyenge, mérsékelt marad.

A jövő héten további enyhülésre van kilátás, egyre többfelé éri el a hőmérséklet a +8, +10 fokot, sőt helyenként +11, +13 fok körüli értékekre is számíthatunk. A légmozgás délnyugati, nyugati irányból időnként élénkül meg, kiterjedt ködmezőkre, érdemi csapadékra sem kell számítani a hét közepéig.

Fotó: Varnyú Dénesé Pott Ágnes- MetKép-> A ti csoportotok

Borítókép: Sütő Máté- Sütő’s Photography

Ez is érdekelhet!  Napos, gomolyfelhős idő, elvétve egy-egy záporesővel